Slagingspercentage

Sinds kort is het voor de consument heel makkelijk om vooraf te weten of een rijschool goed presteert. Er zijn namelijk twee websites te bezoeken die slagingspercentages publiceren. De meest gedetailleerde site, is de site van het CBR. Hier kan de consument per examen-regio de slagingspercentages bekijken van alle rijscholen uit de regio. www.rijschoolgegevens.nl

Kijk hier niet alleen naar het slagingspercentage, maar ook naar het aantal examens op jaarbasis, waar dit percentage op gebaseerd is. Een hoog percentage op basis van weinig examens is niet objectief. Verder is het belangrijk om te vragen hoe een rijschool tot een hoor percentage komt. Wordt je gedwongen tot een groot aantal lessen voor je 1e examen? Of heb je de vrijheid, om tegen het advies van de instructeur, toch op examen te mogen? Een hoog slagingspercentage is mooi, als dit bereikt wordt na een normaal aantal lessen. Door onze lesmethode haal wij een zeer hoog slagingspercentage, na een normaal aantal lessen. Verder wordt ons percentage negatief be├»nvloedt omdat zo’n 20% van de leerlingen toch eerder op examen willen dan wij adviseren.

Een meer overzichtelijke en leesvriendelijke site met alleen de allerbeste rijscholen treft u aan op www.debesterijscholen.nl. In de regio Geleen / Sittard staan hier de besterijscholen uit de regio.